Nya versionen av SLR:s CE-verktyg släpps i dag
Nu är den nya versionen av SLR:s CE-verktyg här. Du hittar det i inloggat läge på www.slr.se.
Nu är den nya versionen av SLR:s CE-verktyg här. Du hittar det i inloggat läge på www.slr.se.
Intresset för access till låsta utrymmen, utan att behöva taggar och vanliga nycklar, ökar enligt säkerhetsföretaget Parakey. – I stället används en smart telefon som nyckel till låsta utrymmen. Det innebär lägre kostnader och en ökad kontroll över säkerheten, menar Jonas Arvidsson, vd för Parakey.
Nyproduktion av byggnader har otaliga regelverk som styr installation av lås- och säkerhet. Så är inte fallet när byggnaden är av kulturhistorisk karaktär.
Missa inte det nya numret av tidningen Säkerhetsinstallatören! I vårens utgåva tittar vi närmare på hur det står till med nyckeln år 2024, berättar om problemen med falska och oseriösa låssmeder och berättar om SLR:s senaste CE-kurs om dörrautomatiker. Trevlig läsning!
Snåriga regelverk kring CE-märkning av dörrautomatiker ledde förra året till att SLR – Sveriges Lås och Säkerhetsleverantörers Riksförbund tog fram ett branschgemensamt verktyg för arbetet med CE-märkning. Sedan dess har man utbildat flera hundra personer i branschen. Nu inleds en ny fas med att skapa samsyn mellan alla led i byggprocessen – som del i detta har SLR tillsammans med en rad aktörer o
[Ur Säkerhetsinstallatören #2 2023]
Observera att den här artikeln är reviderad för webben. Du kan ta del av hela artikelserien Framtidens dörr i sin helhet i #2/23 av Säkerhetsinstallatören. Du hittar direktlänken till artikeln längre ner.
Maskindirektivet och det snåriga regelverket kring CE-märkning får många att klia sig i huvudet. Framtiden innebär också andra utmaningar. Internet o
Företaget som sköter säkerheten på landets fängelser och anstalter.
Nu kan medlemsföretag i SLR få tillbaka en tredjedel av sin medlemsavgift – genom att utbilda sin personal.
– En jättebra deal, både för medlemsföretag och branschen i stort, säger SLR:s ordförande Håkan Dosé.
På ett nyligen genomfört styrelsemöte kom SLR:s ledamöter fram till att utbildningsfonden ska finnas tillgänglig för medlemsföretag att själva hitta möjligheter att vidareutbilda sin
Google stoppar annonser för låssmeder
SLR har startat en framtidsgrupp med branschfolk för att säkerställa att förbundet jobbar med rätt saker.
[Ur Säkerhetsinstallatören #4 2020]
Att bli pensionär kan vara skönt, men också bli enformigt och långtråkigt.
Odd Nyrud har hittat en lösning mot eventuell tristess – ett företag i villan.
– Jag kan inte bara sitta stilla och dricka rödvin, säger han.
Husen ligger stilla på rad utmed den lilla gatan som för tillfället trafikeras av ungdomar på cykel. Som besökare blir man nästan orol
Återvändande Sverigechefen Dan Wikström berättar om Dormakabas löfte till låssmeder: "Ska inte konkurrera med er"
Till decenniets sista nummer av Säkerhetsinstallatören gjorde vi ett besök på Smurfit Kappa i Piteå. Där tillverkas årligen 700 000 ton blekt och oblekt kraftliner – ytskikt på wellpapp. – Ofta räcker det att vi tittar bort ett ögonblick för att en allvarlig olycka inne i en fabrik ska bli ett tragiskt faktum, säger Erik Wikström som är projektansvarig på Abus.
Mellan den 28-29 januari 2020 är det återigen dags för SLR:s populära utbildningsdagar, SLR-Dagarna - Den största årligen återkommande utbildningssatsningen för säkerhets- och låsföretag. Precis som förra året hålls evenemanget på Scandic Infra City Upplands Väsby. Välj bland över 40 kurser och utbildningar, det finns både halvdags- och heldagskurser, samt preparandkurser för gesällbrev i utbudet.
SLR medverkar i Göteborgs-Posten på ämnet oseriösa falska låssmeder. Under rubrikerna ”Låssmed ska ha krävt 10 000 kontant – för att ge tillbaka kundens nycklar” & "Branschen: "Oseriösa låssmeder ett växande problem"" skriver GP om problemet som SLR menar endast kan lösas genom att inrätta en statlig auktorisation av yrket.
Nedan text är ett referat av artikeln Låssmed ska ha krävt 10 000 kontant – för att ge tillbaka kundens nycklar som publicerades i Göteborgs-Posten 9 september 2019.
Det var efter jobbet en sen natt som, den av GP-journalisten Anders Abrahamsson intervjuade, studenten insett att han låst sig ute. Han ska då ha ringt ett för honom sedan tidigare känt låssmedsföretag. Numret ska han ha fått fram